ღღღlove diceღღღ

♥♥♥Odaát, Vámpirnaplók, képek, órarendek, cikek, interjuk, gifek, animáciok, és mozgó képek egy helyen és más fontos tudnivalók kedvenceinkről♥♥♥

Ötödik évad epizódjai

vncvg

01. Sympathy for The Devil 2009.09.10

Apokalipszis most - Onnan vesszük fel a szálat, ahol az előző évadban abbahagytuk. Dean (Jensen Ackles) és Sam (Jared Padalecki) szemtanúi lehetnek, amint Lucifer (Mark Pellegrino, vendégszereplő a Lostból) felbukkan a pokolból. A fivéreknek és Bobbynak (Jim Beaver) szembe kell néznie Lucifer felemelkedésének következményeivel, valamint Chucktól, a prófétától (vendégszereplő Rob Benedict) kapott elképesztő hírrel: Castielt megsemmisítették az arkangyalok.
Az epizódot Eric Kripke írta és Robert Singer rendezte.

02. Good God, Y'All 2009.09.17

Ez a vég? - Castiel (Misha Collins) elmondja Samnek (Jared Padalecki) és Deannek (Jensen Ackles), hogy Isten felkutatására ered, mert ő képes lenne legyőzni Lucifert. Bobby (Jim Beaver) régi vadászbarátja, Rufus (vendégszereplő Steven Williams), rémülten fogadja, hogy városát démonok támadták meg, s Bobbyhoz fordul segítségért. Sam és Dean megérkeznek a városba. Sikerül rájönniük, hogy egy bűbáj hatása alatt állnak a városlakók, akik arról hallucinálnak, hogy ők démonok és egymás halálát okozzák.
Az epizódot Phil Sgriccia rendezte és Sera Gamble írta.

03. Free to Be You and Me 2009.09.24

Adrianne Palicki vendégszerepel - Sam úgy érzi, hogy képtelen megbízni saját magában tovább, így elhatározza, hogy felhagy a vadászattal. Ám egy váratlan éjszakai látogató (vendészereplő Adrianne Palicki) nem engedi ki őt olyan könnyen a markából. Dean (Jensen Ackles) minden áron meg akarja állítani az apokalipszist. A vadászatot immáron a saját útját járva folytatja, és összeáll Castiellel (Misha Collins), hogy megtalálják Raphael arkangyalt. Castiel szerint ő tudja, hogy hol lelik meg Istent.
Az epizódot Miller Tobin rendezte és Jeremy Carver írta.

04. The End 2009.10.01

Két Dean Winchester? - Sam (Jared Padalecki) elmondja Deannek (Jensen Ackles), hogy mégis csak vele szeretne megküzdeni az Apokalipszis ellen, de Dean szerint jobb, ha útjaik szétválnak. Az idősebb Winchester egy elhagyatott városban találja magát, öt évet ugorva ezzel az időben. A várost olyan emberek vették támadás alá, akik démoni vírussal fertőződtek meg, és ennek következményeképp zombikká váltak. Zakariás (vendégszereplő Kurt Fuller) ismét felbukkan és azt taglalja Deannek, hogy ilyenné fog változni a világ, ha nem segít az angyaloknak Lucifer legyőzésében. Dean összefut a jövőbeli Deannel is, aki elmondja neki, hogy ez a vírus az emberi faj elpusztításának végjátéka. Misha Collins is szerepel a részben.
Az epizódot Steve Boyum rendezte és Ben Edlund írta.

05. Fallen Idols 2009.10.08

PARIS HILTON VENDÉGSZEREPEL - Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) úgy döntenek, ismét együtt fognak szembeszállni az apokalipszissel. Az első ügyük egy olyan városba vezet, ahol a lakókat olyan már halott, de híres ikonok tizedelik mint Abraham Lincoln vagy James Dean kocsija. Két tizenéves lány azonban azt állítja, hogy a barátjukat Paris Hilton rabolta el (saját magát alakítja). A fivéreknek ezek után már fogalmuk sincs, hogy mivel állhatnak szemben.
Az epizódot Jim Conway rendezte és Julie Siege írta.

06. I Believe the Children Are Our Future 2009.10.15

A TÜNDÉRMESÉK IGENIS VALÓRA VÁLNAK - Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) különös gyilkossági ügyekben nyomoznak, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a tündérmesékre és helyi legendákra. A testvérek lenyomozzák a 11 éves Jesse nevű fiút (vendégszereplő Gattlin Griffith), aki bármit is kívánjon, az valóra válik. Castiel (Misha Collins) elmondja a Winchester testvéreknek, hogy Jesse komoly fenyegetést jelent, ezért ki kell iktatni.
Charles Beeson rendezte az epizódot, valamint Andrew Dabb és Daniel Loflin írta.

07. The Curious Case of Dean Winchester 2009.10.29

ÖREG DEAN - Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) egy olyan boszorkány (vendégszereplő Hal Ozsan) nyomára akadnak, aki igen nagytételű pókert játszik - a pénznem életévek vs. pénz. Bobby (Jim Beaver) lehetőséget lát ebben, miszerint így lenne esélye valahogy kikerülni a tolószékből. 25 évet tesz fel, azonban veszít. Ahogy Bobby gyorsan idősödni kezd, Dean ugrik be helyette, hogy megmentse, de végül belőle is öregedő emberke lesz, így Samre vár a feladat, hogy ellássa őket.
Robert Singer rendezte az epizódot Sera Gamble közreműködésével, aki egyben a történetért is felelős Jenny Kleinnel az oldalán.

08. Changing Channels 2009.11.05

SAM ÉS DEAN A TV-BEN RAGADTAK - A Trükkös (vendégszereplő Richard Speight Jr.) egy alternatív univerzumba röpíti Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles), ahol különböző TV sorozatok (egy szexi orvosi sorozat, egy japán kvíz show, egy helyszínelős sorozat és egy helyzetkomédia) főszereplőinek bőrébe kell bújniuk. A fivérek rájönnek, hogy csak úgy juthatnak ki ebből a világból, ha szerepüket végigjátsszák és azonosulnak a karakterekkel. Castiel (Misha Collins) figyelmezteti őket, hogy veszélyes ez az univerzum és minél hamarabb ki kell ebből jutniuk, különben csapdába kerülhetnek.
Charles Beson rendezte az epizódot Jeremy Carver közreműködésével.

09. The Real Ghostbusters 2009.11.12

EZ EGY SUPERNATURAL CONVENTION! - Becky, a szuper-rajongó (vendégszereplő Emily Perkins) Chuck (vendégszereplő Rob Benedict) telefonját használva rászedi Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles), hogy látogassanak el egy rajongói Conventionre. A rajongók Samnek és Deannek vannak öltözve, és az esemény egyik fő attrakciói közé tartozik az élő szerepjáték játszása. Ám a helyzet váratlan eseményt hoz, ugyanis egy igazi szellem bukkan fel az egyik jelenetben.
Jim Conway rendezte az epizódot Eric Kripke közreműködésével, a forgatókönyvet Nancy Weiner írta.

10. Abandon All Hope 2009.11.19

nincs leírás

11. Sam, Interrupted 2010.01.21

SAM ÉS DEAN BEFEKSZENEK EGY ELMEGYÓGYINTÉZETBE - Egy Martin nevezetű korábbi vadász (vendégszereplő), aki itt tartózkodik, felhívja Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles), hogy segítsenek egy itteni ügy felderítésében. A fivérek betegeknek adják ki magukat, hogy levadászhassák az itt ólálkodó rejtélyes szörnyet, ami megtámadja a betegeket. Ám ez a bebörtönzöttség mindkettőjükön egy áttörést hoz, és felszabadulnak saját belső démonaik egymás ellen...

12. Swap Meat 2010.01.28

SAM TESTET CSERÉL! – Gary, (vendégszereplő Colton James) a tizenéves kockafej egy test-cserélő bűbájjal bűvészkedik, és testet cserél Sammel (Jared Padalecki). Gary, felvillanyozva az új izmos és jóképű testben (aki tehát most már Sam), Deannel (Jensen Ackles) nyomoz egy ügyben, és jócskán kihasználja a nőknél a sármos kinézet adta előnyöket, és koránál fogva az ivási lehetőségeket. Mialatt Sam Gary tinédzser testében ragadt, meg kell küzdenie a tolakodó szülőkkel és a középiskolával is.
Bob Singer rendezte az epizódot, Julie Siege írta a forgatókönyvet Julie Siege, Rebecca Dessertine és Harvey Fedor sztorijából.

13. The Song Remains The Same 2010.02.04

JOHN WINCHESTER VISSZATÉR - Az angyalok visszaküldik Annát (vendégszereplő Julie McNiven) az időben azzal a szándékkal, hogy ölje meg John (vendégszereplő Matthew Cohen) és Mary (vendégszereplő Amy Gumenick) Winchestert, még mielőtt Sam (Jared Padalecki) megfoganhatna, hiszen tudják, hogy ha Sam soha sem született volna meg, Lucifer nem tudná őt porhüvelyeként használni. Castiel (Misha Collins) visszaküldi Samet és Deant (Jensen Ackles) 1978-ba, így megállíthatják Annát és találkozhatnak a szüleikkel is. Mary felismeri Deant, hiszen a múltban már egyszer találkozott vele, azonban megpróbálja John elől eltitkolni az igazságot.
Steve Boyum rendezte, Sera Gamble és Nancy Weiner írták az epizódot.

14. My Bloody Valentine 2010.02.11

ÁMOR MEGJELENIK – Castiel (Misha Collins) segít Samnek (Jared Padalecki) és Deannek (Jensen Ackles) levadászni Ámort (vendégszereplő Lex Medlin) Valentin napján, miután a városlakók egy kis szeretetért kezdik el öldökölni egymást. Miután Ámor az ártatlanságát bizonygatja, a fivérek és Castiel rátalálnak az apokalipszis egyik lovasára, Éhínségre (vendégszereplő James Otis), aki a városba érkezett.
Mike Rohl rendezte és Ben Edlund írta az epizódot.

15. Dead Men Don't Wear Plaid 2010.03.25

BOBBY FELESÉGE VISSZATÉR - Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) Bobby szülőházában nyomoznak, ahol a holtak elhagyták a sírjaikat és ahelyett, hogy embereket támadnának meg, családi összejöveteleket tartanak. A fivérek Bobbyhoz (Jim Beaver) fordulnak segítségért, aki azonban arra biztatja őket, hogy ne aggódjanak emiatt és hagyják el a várost. Ám Dean gyanakodva továbbnyomoz és Bobby halott feleségével (vendégszereplő Carrie Anne Fleming) találja szembe magát, aki semmire sem emlékszik abból, ami vele történt. Azonban amikor a zombik gonosszá válnak, a testvéreknek meg kell ölniük Bobby feleségét, ám a férfi nem egyezik ebbe bele.
John Showalter rendezte és Jeremy Carver írta az epizódot.

16. Dark Side Of The Moon 2010.04.01

SAMET ÉS DEANT MEGÖLIK ÉS A MENNYBE KERÜLNEK - Feldühödött vadászok támadnak lesből Samre és Deanre; lelövik őket és a mennyországba kerülnek. Castiel (Misha Collins) figyelmezteti Deant, hogy Zachariah (vendégszereplő Kurt Fuller) keresni fogja őket a mennyben, ezért el kell rejtőzniük miközben egy Joshua nevezetű angyal (vendégszereplő Roger Aaron Brown) után kutatnak segítségért, aki képes közvetlenül Istennel beszélni. Mialatt Joshuát keresik, a fivérek összefutnak néhány régi baráttal és családtaggal.
Jeff Woolnough rendezte és Andrew Dabb, valamint Daniel Loflin írta az epizódot.

17. 99 Problems 2010.04.08

MICHAEL SHANKS (STARGATE SG-1, SMALLVILLE) VENDÉGSZEREPET TESZ - Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles) démonok fogják közre, de az utolsó percben Rob (vendégszereplő Michael Shanks) kimenti őket és a városlakókat, akik tudatosan készülnek démonokat gyilkolni az apokalipszis miatt. A vallásos városkában Sam és Dean megismerkednek Gideon lelkésszel (vendégszereplő Larry Poindexter), aki bemutatja a fivéreket a lányának, Leahnek (vendégszereplő Kayla Mae Maloney), akit a férfi prófétának vall. Leah elmondja a lakóknak, hogy engedelmeskedniük kell a parancsainak, hogy ha szeretnének egy helyet maguknak a mennyben. Ám a lány az Úr nevében elkezdi egymás ellen fordítani az embereket, így a fivérek elhatározzák, hogy meg kell őt ölniük.
Charles Beeson rendezte és Julie Siege írta az epizódot.

18. Point of No Return 2010.04.15

A SUPERNATURAL 100. EPIZÓDJA EGY RÉGI BARÁTOT ÉS EGY ÁLDOZATOT ÍGÉR- Dean (Jensen Ackles) arra jut, hogy Lucifer megölésének egyetlen módja, hogy igent mondjon Michaelnek, ám az angyalok úgy döntenek, hogy nincs többé szükségük a férfira. Dean, Sam (Jared Padalecki) és Castiel (Misha Collins) elborzadnak az angyalok új játékán és kihívják maguk ellen Zachariah-t (vendégszereplő Kurt Fuller), hogy teljes gőzzel megelőzhessenek egy háborút a Földön. Mindezalatt visszatér egy ismerős arc is.
Az epizódot Phil Sgriccia rendezte és Jeremy Carver írta.

19. Hammer of The Gods 2010.04.22

LUCIFER (MARK PELLEGRINO) VISSZATÉR - Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles) elrabolja és túszul ejti egy kicsi motelban az istenek egy csapata, akik közé tartozik Kali (vendégszereplő Rekha Sharma), Ganesh (vendégszereplő Keith Blackman) és Bladur is (vendégszereplő Adam Croasdell). Az istenek tárgyalási előnyként szeretnék felhasználni a fivéreket, ám Gabriel (vendégszereplő Richard Speight, Jr.) felbukkan és figyelmezteti őket, hogy ha Lucifer rájuk talál, akkor mindegyikőjüket megöli. Sajnos az egyik isten rátámad a többire, így Lucifer megjelenik.
Rick Bota rendezte, Andrew Dabb és Daniel Loflin írta az epizódot.

20. The Devil You Know 2010.04.29

SAM ÉS DEAN SZEMBESZÁLL A LOVASOKKAL - A Crowley nevezetű démon (vendégszereplő Mark Sheppard) elmondja Samnek (Jared Padalecki) és Deannek (Jensen Ackles), hogy ő tud segíteni megszerezni a fennmaradó Lovasok gyűrűit, amivel csapdába tudják ejteni Lucifert. A testvérek kételkednek, amíg Crowley el nem vezeti őket Bradyhez (vendégszereplő Eric Johnson), a Pestis Hordozójához (vendégszereplő Matt Frewer) és a Halálhoz. Azonban Brady visszautasítja, hogy elárulja tartózkodási helyüket, és Pestist a Winchester fiúk után küldi...
Robert Singer rendezte, Ben Edlund pedig írta az epizódot.

21. Two Minutes to Midnight 2010.05.06

BOBBY ELADJA A LELKÉT, HOGY SEGÍTSEN AZ APOKALIPSZIS MEGÁLLÍTÁSÁBAN/DEAN SZEMBENÉZ HALÁLLAL - Crowley (vendégszereplő Mark Sheppard) azt mondja Bobbynak (Jim Beaver), hogy megadja Halál (vendégszereplő Julian Richings), a negyedik lovas, helyzetét, ha cserébe eladja neki a férfi a lelkét. Tudva, hogy Samnek és Deannek szüksége van a 4. gyűrűre, hogy megállítsák az Apokalipszist, Bobby kelletlenül is, de elfogadja az üzletet. Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) megütközik Pestissel (vendégszereplő Matt Frewer), de rájuk szabadít egy halálos vírust, így Castielnek (Misha Collins) közbe kell lépnie az érdekükben. Dean találkozik Halállal, hogy Luciferről tárgyaljanak, és egy szentségtelen szövetséget ajánl Deannek egy nagyon magas árért.

22. Swan Song 2010.05.13

AZ APOKALIPSZIS - Az egész évad a jó és a rossz közötti leszámoláshoz vezetett el. A apokalipszis felsejlő körvonalai között Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) rájönnek, hogy kifogytak a lehetőségekből, így egy szívszorító döntést hoznak, ami örökre megváltoztatja az életüket. Egy szeretett karakter meghal. Steve Boyum rendezte Eric Kripke közreműködésével az epizódot, Eric Gewitz pedig a forgatókönyvet írta.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 2
Heti: 27
Havi: 46
Össz.: 52 779

Látogatottság növelés
Oldal: 5 évad rövid epizod ismertetöi 2009-2010
ღღღlove diceღღღ - © 2008 - 2024 - supernaturall.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »